Skip to main content

Vi hjälper dig med taksäkerhet i hela Värmland, Karlstad & Omnejd.

Kostnadsfritt hembesök
Förläng livslängden
Perfekt finish varje gång – riskfri garanti!
Be om offert010-207 87 81

Läs mer om våra taksäkerhetstjänster för just ditt tak:

Snörasskydd & Snöglidhinder

Skydda ditt tak och omgivningen med snörasskydd och snöglidhinder. Förhindrar snö och is från att rasa ned, vilket ökar säkerheten runt huset. Perfekt för tak med plåt, tegel eller betongpannor.

Takstege & Takbrygga

Säkra och effektiva lösningar för att röra dig tryggt på taket. Takstegar och takbryggor gör inspektioner och underhåll enkelt och säkert, oavsett taktyp.

Nockstolpe, Livinfäste & Fallskydd

Upptäck våra taksäkerhetslösningar med nockstolpar, livinfästen och fallskydd. Professionell installation och högkvalitativa produkter för säkert arbete på tak.
Taksäkerhet i Karlstad, Värmland & Omnejd.

Låt RC Tak utföra taksäkerhet för ditt tak - Vi har taksäkerhetsprodukter för alla taktyper.

Takbryggor, Takstegar och Livlineinfästningar

Med våra takbryggor och takstegar garanterar vi att arbete på taket utförs på ett säkert sätt. Våra produkter uppfyller alla krav enligt svenska byggstandarder och monteras av våra erfarna tekniker. Livlineinfästningar säkerställer att arbetare är skyddade från fallrisker under hela arbetet.

Snörasskydd och Snöglidhinder

Installationen av snörasskydd och snöglidhinder förhindrar snö och is från att rasa ned från taket, vilket skyddar både personer och egendom nedanför. Våra produkter är utformade för att klara de tuffaste väderförhållandena, och vi erbjuder en rad olika lösningar beroende på takets utformning.

Fallskydd och Nockstolpar

Vi erbjuder fallskyddssystem som är enkla att använda och monteras på ett säkert och stabilt sätt. Våra nockstolpar är idealiska för att skapa säkra fästpunkter för takarbeten, vilket gör dem oumbärliga vid alla typer av arbeten på höjder.

Totalpartner för TJB-produkter

Som totalpartner för TJB erbjuder vi hela deras sortiment av taksäkerhetsprodukter. Om du har specifika behov eller önskar en specifik produkt, kan du enkelt kontakta oss via formuläret på vår hemsida eller ringa oss direkt. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning för ditt projekt.

TJB logga

20 års

Erfarenhet av taksäkerhet

400 st

gjorda taksäkerhetsinstallationer

Vad tycker våra kunder?

Frågor och svar

Vad är ett snörasskydd och varför är det viktigt?

Ett snörasskydd, även kallat snöglidhinder, förhindrar snö och is från att falla ned från taket och skyddar därmed personer och egendom nedanför. Det är särskilt viktigt i områden med kraftigt snöfall.

Vad används en takbrygga till?

En takbrygga är en säker gångväg på taket som gör det möjligt för arbetare att röra sig fritt under underhåll och inspektioner. Det säkerställer stabilitet och minimerar risken för olyckor vid arbete på höga höjder.

Varför behöver man ett fallskydd?

Fallskydd är nödvändigt för att skydda arbetare från att falla vid arbete på tak. Det inkluderar livlineinfästningar och selar som förankras till säkra punkter, vilket ger ett extra skyddslager.

Hur fungerar livlineinfästningar?

Livlineinfästningar är säkra fästpunkter på taket som används för att förankra personlig skyddsutrustning, som säkerhetslinor. Dessa är avgörande för att skydda arbetare från fall och uppfyller strikta säkerhetsstandarder.

Vad är en nockstolpe och hur används den?

En nockstolpe är en säkerhetsanordning som monteras vid takets nock och används för att fästa säkerhetslinor och andra fallskyddsanordningar. Den är viktig för att skydda arbetare som rör sig på taket.

Är ni aktiva i hela Värmland med taksäkerhetsinstallationer?

Ja, RC Tak är aktiva i: Arvika, Åmotfors, Årjäng, Alster, Björneborg, Charlottenberg, Deje, Eda, Edane, Edsvalla, Ekshärad, Fagerås, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Jössefors, Karlstad, Kil, Koppom, Kristinehamn, Lesjöfors, Molkom, Munkfors, Nykroppa, Råda, Rottneros, Segmon, Säffle, Skattskär, Skoghall, Skåre, Slottsbron, Storfors, Sunne, Svanskog, Töcksfors, Uddeholm, Vålberg, Värmlandsbro, Karlskoga, Väse. Övriga län: Örebro, Västra götaland.